Laksa

Laksa är en kokosmjölkbaserad nudelsoppa från Sydostasien. Laksa är ofta ganska kryddstark och namnet ska betyda "tio tusen" efter de många kryddor som tillsätts, bland andra currypasta, citrongräs och fisksås. Denna variant har kyckling som huvudingrediens men det är även gott med skaldjur.


Chokladfondue

Chokladfondue är en social dessert som kan varieras i oändlighet med olika frukter, bär och godis. Här med säsongens absolut sista svenska jordgubbar, ananas, physalis och marshmallows. Enkelt och annorlunda, men passa så den inte skär sig.




Vildsvinsfilé med potatisrulle

Smörstekta kantareller i all ära men under den fantastiska svamphösten 2009 gäller det att bli lite mer kreativ än så för att ta vara på skogens alla läckerheter. Helstekt vildsvinsfilé med kantarell- och örtfylld potatisrulle serverad med rostade körsbärstomater förgyller en regnig oktoberkväll.







RSS 2.0