Tapas på söder
Ramblas på Långholmsgatan har kanske inte de mest genuina tapasrätterna. Det är en del halvfabrikat, men det gör inte så mycket. Stämningen är hög, priserna är låga och maten är god. För drygt 400 kronor kan två personer äta sig mätta och dela på en flaska vin.


Pepparkakscheesecake med granatäpple
Denna cheesecake gjorde succé i julas. Det friska granatäpplet som just nu dyker upp i alla sammanhang gav både en fräsch smak och ett julaktigt synintryck. Kakan får gärna stå en dag innan den äts.


Pilgrimsmussla
Pilgrimsmusslan är fantastisk vacker i sitt skal. Men det är inte ofta man får köpa dem på det viset. Vad händer med alla skal egentligen?
Här serveras halstrad pilgrimsmussla med knaperstekt baconsmul och en citronette.

Här serveras halstrad pilgrimsmussla med knaperstekt baconsmul och en citronette.

Fisksoppa på saluhallsvis
Den går att göra själv! Den underbara fisk- och skaldjurssoppa som saluhallarna bjuder på. Hemligheten är att inte snåla på buljongen.


Festbuffé
Det tar ett par dagar, men att bjuda på en hel drös plockmat på festen är roligare än att ställa fram en påse chips. Här bjuds det på kycklinspett, minikantarellpajer, ädelostfyllda champinjoner, mozarella-tomat-kapris-sallad, foccacia, blandsallad, avocado- och parmarullar, salami, fetaost, parmaskinka och oliver.


Chiliskörden
Över ett års farmande resulterade i detta. 49 frön blev tre små chilifrukter. Lite mer ljus och kärlek hade de nog mått bra av.


Vit chokladmousse
Det går inte att göra för mycket vit chokladmousse. Det går inte heller att överösa den med för mycket frukt och bär. Moussen görs med fördel dagen innan den ska serveras och mängden beröm överstiger alltid arbetsinsatsen med god marginal.

