Mascarponecreme med hallon och choklad

Ingredienser: Ägg, socker, konjak, citron, mascarpone. Toppas med hallon och choklad.

Så gott.

 


Söndagssnacks

Kallrökt lax, avocado och creme fraiche med rödlök.


Chutneylax med bulgur och grillade grönsaker

När man beställer bulgur på restaurang är den alltid helt olik den man tillagar hemma. Helt annan smak, konsistens och färg. När jag har frågat runt vad hemligheten är har jag fått följande råd:

Bulguren ska först stekas i olja tills den får färg, därefter ska varmt vatten tillsättas i stekpannan för att den ska tillagas klart.

Det fungerade sådär. Bulguren blev något mer lik den på restaurangen men inte helt. Dessutom luktade det popcorn.

Jag letar vidare efter bulgurtillagningstips.


Vildsvinsytterfilé med pistagenötstäcke serverat med sötpotatispuré


Vit sparris och grön avocado med forellrom och dillcreme

Den här förrätten följer den trend som skymtats i mattidningar och på retauranger på sistone. Svenska smårätter, ofta med mycket dill, som serveras med snaps. Snapsen dricks dock inte enligt de normala svenska traditionerna, det vill säga utan att bitas av, utan den ska smuttas på för att alla smaker ska komma till sin rätt. Läckösnapsen passar fint till dillrätter.

 


Grillad tonfisk med saffransrisotto och skaldjursvinaigrette

En annan sommarrätt från Papas, grillad tonfisk på en bädd av saffransgul risotto. Tonfisk på burk är nog inte riktig tonfisk, den skiljer sig oändligt mot den färska. Fisken ska bara stekas lätt på vardera sida för att fortfarande ha en rosa kärna.

 


Crème brulée med smak av Baileys

Det är en viss känsla att bryta igenom den knäckiga ytan på crème bruléen och komma ner till det krämiga innehållet. Görs i små portionsskålar och kan smaksättas med både det ena och det andra såsom saffran, rosmarin, vanilj eller, som här, Baileys.



RSS 2.0